пятница, 27 января 2017 г.

29 січня, неділя. День мобілізації зусиль проти загрози ядерної війни

29 січня, неділя

День мобілізації зусиль проти загрози ядерної війни

День мобілізації зусиль проти загрози ядерної війни
Цей День відзначається з 1985-го року, коли була підписана «Делійська декларація». Ключовою метою декларації є заклик до припинення гонки ядерних озброєнь, скорочення і подальшої поступової ліквідації ядерних арсеналів країн світу, усунення самої загрози ядерної війни.
Делійська декларація була прийнята 29-го січня 1985-го року в Нью-Делі, столиці Індії, на нараді глав держав і урядів кількох країн - Індії, Греції, Мексики, Аргентини, Танзанії та Швеції, які стали першими країнами, які підписали цей документ.
Нагадаємо, що раніше, для попередження початку ядерної війни і збереження навколишнього середовища, в 1963-му році було підписано Договір про заборону випробувань ядерної зброї в атмосфері, в космічному просторі і під водою, який зобов’язує його учасників забороняти, запобігати і не виробляти будь-які випробувальні вибухи ядерної зброї та інші ядерні вибухи в атмосфері, в космічному просторі і під водою, а також в будь-якому іншому середовищі, якщо такий вибух викликає випадіння радіоактивних опадів за межами територіальних кордонів держави, яка виконує цей вибух.
Також в календарі, за даними проекту dilovamova.com, присутні Дні, безпосередньо присвячені цій темі, такі як Міжнародний день дій проти ядерних випробувань, що відзначається 29-го серпня і Міжнародний день боротьби за повну ліквідацію ядерної зброї, що відзначається 26-го вересня.

Комментариев нет:

Отправить комментарий