вторник, 12 марта 2019 г.

12-16 БЕРЕЗНЯ 2019 РОКУ
ПРОХОДЖЕННЯ ОНЛАЙН-КУРСУ
СЕКСУАЛЬНА ОСВІТА
НА САЙТІ prometheus.org.ua





Оголошення та новини курсу







May 9, 2018
Вітаємо на курсі «Сексуальна освіта»! Всі лекції вже доступні для перегляду через вкладку «Курс» верхнього меню. В обговореннях ви можете поставити запитання експертам курсу – за бажанням це можна зробити анонімно. Просто створіть нову теми за допомогою кнопки «Почати обговорення» і відмітьте поле «залишити повідомлення анонімно» перед його публікацією.
Після прослуховування лекцій пройдіть фінальний іспит і завантажте креативний сертифікат про успішне завершення курсу! Сертифікати генеруються щоночі і будуть доступні для завантаження під назвою курсу у вашому особистому кабінеті на сайті.
Цей курс також доступний через наші мобільні додатки для Android та iOS: завантажте відео один раз і переглядайте курс без інтернету в дорозі чи поза межами мобільного покриття!

ТЕМИ КУРСУ

  • Секс. Коли занадто рано, а коли вже пізно.
    Лектор: Вікторія Любаревич-Торхова, психологиня когнітивного розвитку, КПТ психотерапевтка для дітей та дорослих.
  • Яким буває секс.
    Лектор: В'ячеслав Соломка, телеведучий.
  • Безпека і згода в сексі.
    Лектор: Кароліна Ашіон, телеведуча.
  • Все, що потрібно знати про презервативи і контрацепцію.
    Лектор: Валентин Бобруйко, тренер-консультант Фундації АНТИСНІД США в Україні.
  • ВІЛ/СНІД. Правда і міфи.
    Лектор: Яна Панфілова і Даня Столбунов, громадські активісти, співзасновники молодіжної організації «Teenergizer».
  • Порно: міфи і реальність.
    Лектор: Дмитро Максютенко (шеф-редактор журналу «XXL»).
  • Секс з іншої планети.
    Лектор: Ольга Семенова, психотерапевтка.
  • Як влаштована дівчинка?
    Лектор: Тетяна Шевчук, кандидатка медичних наук, лікарка-гінеколог вищої категорії.
  • Секс майбутнього.
    Лектор: Ольга Руднєва, директорка Фонду Олени Пінчук.
  • Як, з ким і коли говорити про секс.
    Лектор: Карина Гаврилюк, героїня серіалу «Київ вдень та вночі».
  • Чи займаються сексом люди з інвалідністю?
    Лектор: Уляна Пчолкіна, телеведуча, громадська активістка.










Поширені міфи про мастурбацію

Ми вже з’ясували, що мастурбація – це цілком нормальний процес. А зараз познайомся із популярними міфами про неї та їх спростуванням. Ми впевнені, ти відкриєш для себе чимало нового та цікавого.

Міф № 1. Заняття мастурбацією ведуть до раннього початку статевих стосунків, а в подальшому – призводять до імпотенції.

Як насправді? Це повністю хибна точка зору. Насправді ще Зігмунд Фрейд довів, що кожна нормальна дитина експериментує з різними типами сексуальної стимуляції. Це означає, що мастурбація – це цілком нормальне явище, яке не призводить до жодних відхилень. Що стосується ризику імпотенції – він також не підтверджується.
На противагу цьому міфу доведено, що мастурбація у підлітковому віці навпаки вберігає тінейджерів від передчасного початку статевих стосунків, оскільки допомагає зняти сексуальну напругу. Це, в свою чергу, дозволяє запобігти небажаній вагітності та захворюванням, що передаються статевим шляхом.

Міф № 2. Мастурбація є перешкодою навчанню, вона замінює всі інтереси, а тому веде до деградації.

Як насправді? Доведено, що періодичні заняття мастурбацією не лише не впливають на духовний ріст та інтелектуальне вдосконалення тінейджерів, але й знижують рівень стресу, а також нерідко підвищують самооцінку, що в підлітковому віці є дуже цінним.

Міф № 3. Виховані підлітки «такими справами» не займаються.

Як насправді? Ще й як займаються! Мастурбація – явище хоч і інтимне, але масове. За статистикою, регулярне самозадоволення практикують не менше 90% хлопців і 70% дівчат. Після 17 років це число скорочується, що, ймовірно, зв’язано з початком регулярного статевого життя.

Міф № 4. Підліток, що займається мастурбацією, потім не зможе жити нормальним статевим життям.

Як насправді? Якщо підліткова мастурбація не носить нав’язливий характер, то зазвичай не створює проблем з розвитком подальших статевих стосунків. Навпаки, при мастурбації юнаки та дівчата навчаються краще розуміти своє тіло, усвідомлюють, що саме може приносити їм задоволення. Вважається, що жінки, які в підлітковому віці займались самозадоволенням, є більш розкутими в сексі та рідше страждають фригідністю, ніж ті дами, які сторонились цього «ганебного» заняття. Та й серед чоловіків, що скаржаться на проблеми з потенцією, частіше зустрічаються ті, які не практикували мастурбацію ні в юності, ні в дорослому віці.

Міф № 5. Мастурбація – це ознака психічного захворювання.

Як насправді? Сучасні дослідження в галузі сексу та сексуальності розглядають мастурбацію як про норму в сексуальній поведінці підлітків, за винятком епізодів, що проявляються напоказ, в демонстративній чи нав’язливій формі. Проте в таких випадках мастурбація є не причиною психічних порушень, а їх наслідком. Загалом мастурбація все-таки може мати негативні наслідки на психіку підлітків. Це зв’язано не з самим процесом самозадоволення, а зі стереотипами, що склались навколо нього, а також з негативною реакцією родичів чи близьких, яким довелось стати випадковими свідками цього процесу. У зв’язку з цим у підлітків часто виникає відчуття вини, що здатне призвести до невротизації і психологічних проблем.

Міф № 6. Дізнавшись, що їх дитина займається мастурбацією, батьки повинні негайно присікти ці заняття.

Як насправді? Ставши випадковими свідками заняття мастурбацією, батьки можуть почати залякувати, сварити, висміювати, чи принижувати дитину. З високою ймовірністю у такої молодої людини може розвинутись нав’язливий страх неминучої розплати. А це може призвести до втрати ерекції та імпотенції у юнаків, а у дівчат – до фригідності та відсутності оргазмів. Боротись потрібно лише з нав’язливою формою мастурбації, яка не лише заважає соціальному життю підлітка, але і може свідчити про наявні психічні порушення. Але цю проблему не подолати виховними стратегіями – тут потрібна допомога психіатра.


















Діагностика ВІЛ

Діагностика ВІЛ ще ніколи не була такою простою!
Відтепер для оцінки ризику інфікування ВІЛ достатньо лише смартфона.
Завантаж мобільний додаток HIV-Test (iOSAndroid), дай відповіді на запитання та дізнайся ризик свого інфікування!
Додаток безкоштовний, анонімний та без реєстрації – все як ти любиш.
Не зволікай: пройди HIV-Test вже сьогодні!










Відслідковування менструального циклу

Відслідковування менструального циклу є корисним з кількох причин. Перш за все, це допоможе тобі краще зрозуміти власний організм та циклічно спостерігати за будь-якими симптомами, наприклад, перепадами настрою чи головними болями, які можуть виникати протягом певних фаз циклу. По-друге, відстеження допомагає визначити будь-які зміни в менструальному циклі, які можуть бути показниками потенційних проблем зі здоров’ям. Крім того, відслідковування циклу дозволяє визначити ті дні, коли є високий шанс завагітніти.
Раніше ведення щоденника місячних передбачало нотування всієї інформації в блокноті. Це було досить незручно і вимагало багато часу. На щастя, зараз відслідковування доступне через смартфон – є сотні мобільних додатків, що відстежують та аналізують менструальний цикл. Ознайомся з нашим переліком безкоштовних додатків та обери той, що підходить саме для тебе:
  1. Life (посилання)
  2. Clue (посилання)
  3. Flo (посилання)
  4. Менструальний календар (посилання)









ФІНАЛЬНИЙ ЕКЗАМЕН











17 БЕРЕЗНЯ 2019 РОКУ
ОТРИМАННЯ СЕРТИФІКАТУ
 ЗА
ПРОХОДЖЕННЯ 
ОНЛАЙН-КУРСУ
СЕКСУАЛЬНА ОСВІТА
НА САЙТІ 
prometheus.org.ua
ЯКІСТЬ ПРОХОДЖЕННЯ 
ОНЛАЙН-КУРСУ-100%







Комментариев нет:

Отправить комментарий