четверг, 30 июня 2016 г.

27 ЧЕРВНЯ - Міжнародний день боротьби із вживанням наркотиків та їх незаконним обігом

27 ЧЕРВНЯ - 
Міжнародний день боротьби із вживанням наркотиків та їх незаконним обігом.

У 1987 році Генеральна Асамблея ООН постановила щорічно відзначати 26 червня як Міжнародний день боротьби з вживанням наркотичних засобів та їх незаконним обігом (International Day Against Drug Abuse and Illicit Trafficking) в знак вираження своєї рішучості посилювати діяльність та співробітництво з метою створення міжнародного суспільства, вільного від зловживання наркотиками. 

Рішення було прийнято 7 грудня 1987 року на основі рекомендації Міжнародної конференції по боротьбі зі зловживанням наркотичними засобами та їх незаконним обігом 1987 року, якому 26 червня прийняла Всеохоплюючий план майбутньої діяльності по боротьбі зі зловживанням наркотичними засобами. 

Історія боротьби з розповсюдженням наркотиків або, принаймні, спроб якось контролювати їх обіг налічує вже більше 100 років. 

У лютому 1909 року учасники Шанхайської опіумної комісії, участь у роботі якої взяли 13 країн, в тому числі і Росія, намагалися знайти шляхи обмеження ввезення наркотиків з азіатських країн. І сьогодні, через більше століття, правоохоронні органи, на жаль, далекі від вирішення даної проблеми. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий