пятница, 10 июня 2016 г.

2-5 червня 2016 року. Свята


2 ЧЕРВНЯ 2016 РОКУ.

   Міжнародний день очистки водойм.


Є на нашій планеті і таке свято, як Міжнародний день очищення водойм. Головна подія цього дня — масштабний суботник. Він з 1995 року проводиться у багатьох країнах світу під егідою PADI — професійної асоціації дайвінг-інструкторів (англ. Professional Association of Diving Instructors). Представництво PADI діє і в Росії. 

На території Росії Міжнародний день очистки водойм з'явився на вісім років пізніше, ніж у всьому світі, — в 2003 році. Змінилася і дата його проведення. За кордоном захід проходить на початку осені, а в Росії, де в багатьох регіонах кліматичні умови більш суворі, — в першу неділю червня. 

Основні ідейні натхненники, організатори та учасники «святкових заходів» Міжнародного дня очистки водойм у Росії — дайвери. У цей день клуби підводного плавання виїжджають на місцеві водойми, щоб очистити береги і дно. 

Участь у Дні очищення водойм є добровільним. Для того щоб підтримати в людях спортивний азарт і надати суботника дух свята, під час очисних робіт зазвичай організовують змагання між командами. 



2 ЧЕРВНЯ 2016 РОКУ.

День здорового харчування і відмови від надмірностей у їжі.


День здорового харчування і відмови від надмірностей у їжі — новий і поки неофіційне свято. Ініціаторами його установи стала велика група учасників соціальної мережі для тих, що худнуть. Ідея народилася як своєрідна відповідь американському свята «Національний день, коли можна їсти те, що хочеться». На противагу цьому «Дню обжерливості» і була висунута ініціатива установи «Дня відмови від надмірностей у їжі». 

Ідея в короткі терміни одержала досить широку підтримку і була визнана своєчасною і потрібною. 

Так 2 червня 2011 року стали днем ??народження свята, головна тема якого — привернення уваги широкої громадськості до питань культури харчування. 

Не секрет, що число людей з надмірною вагою помітно зростає рік від року. Причини цього криються в самих різних сторонах життя. Шкідливі харчові звички, психологічна залежність від їжі, різноманіття суперечливих відомостей про користь і шкоду тих або інших продуктів ... Відмова від сніданку, перекус на бігу в обід, рясний пізню вечерю ... Нерідко ми їмо не тому, що голодні або потребуємо поживних речовинах, а тому, що не задоволені життям, не можемо знайти кращий спосіб заспокоїти себе в стресовій ситуації. Їжа служить задоволенню не фізіологічної, а емоційної потреби: в любові, безпеці, прийнятті, емоційного задоволення. 


2 ЧЕРВНЯ 2016 РОКУ.

День меліоратора.















Сьогодні відзначається професійне свято трудівників землі — людей, завдяки праці яких здійснюється кардинальне облагороджування і відродження земель. Сьогодні в Росії відзначається День меліоратора. 

День меліоратора встановлено Указом Президії Верховної ради СРСР від 24 травня 1976 року. У Росії свято запроваджено у 2000 році Указом Президента РФ і щорічно відзначається в першу неділю червня. 

меліорації (від латинського melioratio — поліпшення) називають комплекс технічних і організаційно-господарських заходів, метою яких є радикальне поліпшення земель. В останні роки до проблем меліорації підключилися і вчені, почавши вирішувати проблеми меліорації з наукової точки зору. 

У завдання меліорації, а, отже, і меліораторів, входить створення сприятливих для сільського господарства умов: облагороджування грунтів, контроль і моніторинг водного, повітряного, теплового та харчового режиму грунту та режиму її вологості. Меліоратори стурбовані змінами температури і руху повітря в приземному шарі атмосфери, сприяють оздоровленню місцевості і поліпшенню природного середовища. Меліоратори прагнуть створити сприятливі умови не тільки для людини, обробного землю, але й для мешканців флори і фауни. 

Результатом діяльності меліораторів є розвиток сільського господарства: забезпечуються більш стабільні врожаї сільськогосподарських культур, раціонально використовується земельний фонд країни, створюється міцна кормова база для тваринництва, відбувається інтенсивне освоєння пустельних і заболочених земель. 

Слід згадати, що в Стародавньому Єгипті, Індії, Месопотамії значні площі зрошувалися приблизно 5-3 тисяч років до н. е.. Стародавні володіли і технікою осушення земель. Меліоративні роботи — зрошення, осушення, кольматаж, регулювання річок — проводилися також у Китаї, Кореї, Алжирі, на Аравійському півострові, в Центральній Африці. Зрошенню, одному з основних заходів меліорації, приділялася найбільша увага. Так, до початку 19 століття в світі було зрошуючи 8 мільйонів гектарів, а до початку 20 століття ця цифра збільшилася до 48 мільйонів гектарів. 

Редакційна колегія проекту «Календар подій» щиро вітає всіх меліораторів з професійним святом. Бажаємо розширення і поглиблення діяльності на благо нужденних у вашій праці земель, а також на благо людей, що працюють на цих землях. 




2 ЧЕРВНЯ 2016 РОКУ.

День працівників водного господарства України.


Указом Президента України від 18 березня 2003 року в Україні встановлено професійне свято — День працівників водного господарства (День працівників водного господарства), який відзначається щорічно в першу неділю червня. 

Водне господарство України тісно пов'язане з усіма галузями народного господарства і впливає на розвиток і розміщення продуктивних сил. Воно має вирішальне значення в забезпеченні необхідних соціальних і побутових умов життя населення. 

Всі функції, які пов'язані з регулюванням водних ресурсів, їх збереженням, використанням і відведенням використаної води, а також із запобіганням руйнівної дії вод, тісно переплетені між собою. 

За багаторічними спостереженнями потенційні водні ресурси річкових вод становлять 209,8 куб. кілометрів, з яких 25% формується в межах України, решта надходить з Російської Федерації, Білорусі, Румунії. Доступні для широкого використання водні ресурси формуються в основному в басейнах Дніпра, Дністра, Сіверського Дінця, Південного і Західного Бугу, а також малих річок Приазов'я та Причорномор'я. 

Усунення нерівномірності розподілу водних ресурсів в Україні здійснюється за допомогою 1160 водосховищ загальним об'ємом майже 55 куб. км, більше 28 тисяч ставків, 7 великих каналів. 

Водним господарством України експлуатуються групові та локальні водопроводи загальною довжиною понад 3400 кілометрів. 

Загальна площа земель в Україні, які потребують зрошенні, становить 15 млн. гектарів, а зрошується 2,5 млн. гектарів, що становить 7% від загальної площі сільгоспугідь. З 5,4 млн. гектарів перезволожених земель осушено 3,3 млн. гектарів. 

Важливою водогосподарською проблемою є захист територій, які знаходяться під загрозою паводків і підтоплення. 

Редакційна колегія проекту «Календар подій» щиро вітає всіх працівників водного господарства з професійним святом. Бажаємо, щоб ваші професіоналізм і компетентність завжди служили на благо збереження природних водних ресурсів. 





4 ЧЕРВНЯ 2016 РОКУ.

Міжнародний день безневинних дітей — жертв агресії.

19 серпня 1982 року на своїй надзвичайної спеціальної сесії з питання про Палестину Генеральна Асамблея ООН, «будучи приголомшеною величезним числом безневинних палестинських і ліванських дітей — жертв актів агресії Ізраїлю», постановила відзначати 4 червня кожного року як Міжнародний день безневинних дітей — жертв агресії (International Day of Innocent Children Victims of Aggression). 

Порушуючи тему дітей і їх майбутнього, неможливо сьогодні не згадати про те, що є діти, у яких немає сьогодення — це діти, що перебувають у зоні воєнних конфліктів. Навряд чи ведеться статистика, яка враховує, скільки дітей гине під час локальних конфліктів по всьому світу. 






5 ЧЕРВНЯ 2016 РОКУ.

Всесвітній день охорони навколишнього середовища.


Всесвітній день навколишнього середовища (World Environment Day), щорічно відмічуваний 5 червня, є для Організації Об'єднаних Націй одним з основних способів привернути увагу світової громадськості до проблем навколишнього середовища, а також стимулювати політичний інтерес і відповідні дії, спрямовані на охорону навколишнього середовища. 

Свято було засновано згідно з резолюцією, прийнятою в червні 1972 року на Стокгольмської конференції з проблем навколишнього середовища (Stockholm Conference on the Human Environment). Святкування цього Дня розраховане на те, щоб пробудити в кожній людині бажання сприяти охороні навколишнього середовища. 

Іншими словами, необхідно дати народам світу можливість активно сприяти стійкому і справедливому розвитку, сприяти розумінню того, що основною рушійною силою зміни підходів до природоохоронних питань є ми самі, наше суспільство. А також роз'яснювати корисність партнерських відносин, з тим, щоб у всіх країн і народів було більш безпечне і благополучне майбутнє. 

Всесвітній день навколишнього середовища — «народна подія», що супроводжується такими барвистими видовищами, як вуличні мітинги, паради велосипедистів, «зелені» концерти, конкурси творів і плакатів у школах, посадка дерев, а також кампанії з регенерації відходів і прибирання території. 


Комментариев нет:

Отправить комментарий