четверг, 15 сентября 2016 г.

10 вересня 1899 року народився Вольф Григорович Мессінг (Гершкович)

10 вересня 1899 року 

народився  

Вольф Григорович Мессінг 

(Гершкович) 



Мессінг вмів не тільки підкоряти людей своїй волі, розплутувати складні злочини, але і передбачати майбутнє, в тому числі найбільші події історії. Саме він передрік Гітлеру смерть, якщо той підійме війська на Схід. Сказати про нього гіпнотизер — значить не сказати нічого. Він міг дотиком рук вилікувати хворобу, перед якою була безсила медицина. Здібностям Мессінга є тисячі підтверджень, мільйони людей бачили його на сцені і мали можливість стикнутися з його даром, який він сам називав прокляттям. 

Вольф Григорович Мессінг (Гершкович) народився 10 вересня 1899 року в містечку Гура-Кальварія Варшавської губернії. Чого тільки не було в його житті. З 6 років він навчався в синагозі, хлопчиськом втік з дому. Саме тоді він уперше дізнався про своїх унікальних здібностях в поїзді, де їхав без квитка, коли кондуктор спокійно пробив компостером протягнутий йому маленьким Мессінгом клаптик газети. Впавши в голодний обморок на вулиці Берліна, він потрапив у морг і дивом уникнув розтину — студент розчув тонке серцебиття. 

Він навчався у знаменитого невропатолога — професора Абеля, був знайомий з Фрейдом, об'їздив увесь світ з виступами, що демонструють його унікальні здібності. А потім був заарештований гітлерівцями за пророкування загибелі Гітлера і втік, уявним наказом зібравши всіх тюремників у своїй камері. Мессінг залишалося лише вийти з камери, закрити двері на засув і поспішити геть. Потайки він пробрався до річки Західний Буг, переплив на інший берег і опинився на радянській території. 

Його «психологічні досліди» сподобалися, він почав гастролювати з концертною бригадою по містах Білорусії, поки представники НКВС не запросили його в Москву, до Сталіна. В якості перевірки здібностей Мессінг було дано завдання зняти в банку з рахунку 100 тис. рублів за порожній папірці — і це легко вийшло. Після цього випадку у касира трохи не стався інфаркт — але він, на щастя, вижив. 

Потім багато років Мессінг виступав у якості ілюзіоніста в радянському цирку. Під час війни, як це було прийнято в той час, побудував два літаки на «засоби артиста». Написав автобіографічну книгу. 

Ім'я Мессінга було овіяне легендами, багато хто вірив, що він може все: бачити невидиме, знаходити злочинців, пророкувати майбутнє, проникати в самі недоступні місця — і він не раз виправдовував найнеймовірніші сподівання. 

Його останній виступ відбувся в Москві в кінотеатрі «Жовтень». У цей вечір йому все вдавалося, він був «в ударі», всі досліди виконувалися бездоганно. І тому повертався додому, як переможець, у піднесеному настрої. Незабаром відчув себе погано і без мук покинув цей світ 8 листопада 1974 року. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий