суббота, 20 мая 2017 г.

20 травня, субота Всесвітній день травматолога

20 травня, субота

Всесвітній день травматолога

День травматолога
Незважаючи на той факт, що в середньому людські ребра за рік роблять близько 5 мільйонів рухів, тільки для травматолога не секрет, що ключиця є кісткою, котра найбільш часто ламається.
Велика гомілкова кістка одна з найміцніших, вона здатна витримувати навантаження до 1,5 тонн, тобто міцніше бетону.
З найбільшою довжиною в людському скелеті є стегнова кістка. Її довжина, як правило складає 27,5% від загального росту людини, а найменшою (3 - 4 мм) є кістка стремено, розташована в середньому вусі.
Людські кістки постійно оновлюються приблизно кожні 7 років. У дитячому віці кістки ще залишаються м’якими і гнучкими. Дуже важливо стежити за тим, наскільки правильно розвивається скелет дитини!
Традиційно своє професійне свято «Всесвітній день травматолога» лікарі травматології відзначають 20 травня. Травматологія, суть хірургія ушкоджень, прародителька всіх хірургічних спеціальностей, отримала свій розвиток в результаті неминучості травм та поранень у всі часи і народи. Лікарі травматології кожен день стикаються з безліччю найрізноманітніших травм своїх пацієнтів, іноді трапляються дуже складні і важкі випадки, але завжди можна розраховувати на їхній досвід і компетентність.
У цей святковий день ми приєднуємося до численних привітань на адресу лікарів травматологів та бажаємо їм міцного здоров’я, успіхів у їхній медичній практиці, сімейного щастя і більше посмішок, тому що коли ви посміхаєтеся кому-небудь, людина обов’язково посміхнеться вам у відповідь!

Комментариев нет:

Отправить комментарий