понедельник, 20 марта 2017 г.

20 БЕРЕЗНЯ 2017 РОКУ. ДЕНЬ ВЕСНЯНОГО РІВНОДЕННЯ В 2017 РОЦІ – ДАТА, ПРИКМЕТИ.

20 БЕРЕЗНЯ 2017 РОКУ.

ДЕНЬ ВЕСНЯНОГО РІВНОДЕННЯ В 2017 РОЦІ – ДАТА, ПРИКМЕТИ.

З давніх-давен, День весняного рівнодення вважався містичним, майже чарівним, і шалено довгоочікуваним. А все тому що, з астрономічної точки зору починаючи з цієї дати, що настає весняний період, який триває аж до літнього сонцестояння в червні.

Дата весняного рівнодення в 2017 році

У 2017 році день весняного рівнодення настає 20 березня (коли світові годинник покажуть 10:28 ранку за московським часом -13:28). Слово рівнодення означає рівність між днем і вночі, яке відбувається саме в цю дату. Така подія відбувається двічі на рік: навесні та восени. Примітно, що в старовину саме цими датами визначалася зміна часів року, коли як тепер головним мірилом став календар.57dfcbe501fcbe060021357a4cae358e День весняного рівнодення в 2017 році   дата, прикмети
Ще один цікавий факт: саме в той момент, коли весна перемагала зиму, холод відступав, угнетаемый обретающим силу сонцем, а природа відроджувалася, наступав Новий рік. Тому святкування дня весняного рівнодення завжди було грандіозним. До речі, у багатьох країнах і донині Новий рік святкується саме навесні: Іран, Туркменістан, Казахстан та ін
Після того, як на Русі язичництво стало відступати і було прийнято християнство, деякі свята змінили свою назву, але суть їх і традиції живі донині. Християни-язичники святкували Комоєдіцу – нинішню Великдень, яка раніше випадала саме на день весняного рівнодення. Тепер Великдень відзначають раніше – до початку Великого посту. Але спочатку це свято слов’ян був присвячений сонцю, як і слов’янська Комоєдіца.

Традиції свята

Сонце – є життя, тепло і майбутнє. Саме так міркували наші предки. Тому вони так любили пекти млинці – невеликі коржики у формі кола, що нагадують сонце формою і кольором.
У цей день слід залишити всі погані думки і звільнити свою голову тільки для радісних і позитивних надій. А все тому, що злі духи активізуються, чують людські думки і матеріалізують їх.
Крім млинців, пекли солодкі пряники у формі жайворонка. У тісто запікали невеликі символічні предмети. Якщо попадеться кільце, значить, скоро весілля, якщо гудзик – обновки, якщо монета – достаток.

Прикмети до дня весняного рівнодення 2017

1. Слідкуйте за погодою в цей день — 20 березня 2017 року, адже вона визначає характер погоди за найближчі 40 днів.
2. Якщо в цей день тепло, то холоду і заморозків до літа вже не буде.
3. Якщо весело зустріти свято, то й увесь наступний рік пройде без турбот. Але якщо підпустити думки сумні, то не минути біди.

Ворожіння та обряди

Коли дівчина пече млинці, і перший млинець у неї виходить чудово (а не «комом»), то незабаром за неї засватається улюблений. Цей млинець слід було помітити і подивитися, хто візьме його зі столу. Якщо чоловік, то першим у неї народиться хлопчик, якщо жінка – дівчинка.

Комментариев нет:

Отправить комментарий