суббота, 14 марта 2020 г.

15 БЕРЕЗНЯ 2020 РОКУ.

Всеукраїнський Інтернет-конкурс
„Учитель року”
за версією науково-популярного природничого журналу 
„КОЛОСОК”






Творчий етап
Категорія
„УЧИТЕЛЬ-ПОПУЛЯРИЗАТОР”.
Номінація - ХІМІЯ.
Категорія передбачена для Учасників-учителів хімії, біології, основ здоров’я, географії, фізики та астрономії.
 Учасник надсилає авторську науково-популярну статтю для журналу „КОЛОСОК” (до 3-х сторінок формату А4, 12 кегль, одиничний інтервал, гарнітура TimesNewRoman), яка раніше не була опублікована в інших виданнях, на адресу teacherkolosok@gmail.com . 
Тему статті Учасник вибирає самостійно. 
Найкращі статті учасників будуть опубліковані у журналі „КОЛОСОК” у 2020 році. Переглянути статті учасників попередніх конкурсів можна за посиланням: kolosok.org.ua/avtorsky_statty/

Автор: 
Запорізька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 65
Запорізької міської ради Запорізької області.
Спеціаліст І категорії.
Вчитель біології та хімії
Плясецька Яна Сергіївна.



Матеріал до уроку.

Казка до уроку хімії  в 7 класі.
Хімічні елементи, їхні назви і символи. Поширеність хімічних елементів у природі. Ознайомлення з Періодичною системою хімічних елементів

Казка.
Періодична система Д. І. Менделєєва.

Вітер зашелестів. Навколо не було ані душі. Лише очі казки крадькома подивлялися на темний візерунок вечора. Все давно спало тихим сном. Аж раптом, серед просторої долини, наче незвідки з'явилася невеличка книжечка під назвою "Хімія".
Серед поважних сторінок книжечки, майоріло безліч інформації, таблиць та малюнків. Між її рядків, була інформаційна історія, велич знань та наукових здобутків.
Рученята вітру почали гортати сторінки книжечки і зупинили свою увагу на одній цікавій темі під назвою:" Періодична система хімічних елементів Д.І.Менделеева".
Уся казкова природа із цікавістю позирала на цю книжечку. Аж раптом, із неї вийшов невеличкий чарівник, який тримав у руках паличку і мовив:
-Один із елементів забув свою адресу і загубився серед просторів таблиці.
Мені треба його знайти, але для цього, треба трішки поблукати по інформаційному порталі про Періодичну систему.
Отже, важливо сказати, що Періодична система  Менделєєва - це класифікація хімічних елементів, заснована на певних особливостях будови атомів хімічних елементів. До неї внесено аж 118 елементів. Всі елементи таблиці розташовані в певному порядку - у міру збільшення маси їхніх атомів.
Кожен елемент має свій порядковий номер.
Та, поки чарівник мовив, до нього підійшов один із хімічних елементів і сказав:
-Вітаю! Мене звати Берилій. Мій хімічний символ - Ве. Атомний номер - 4.
Потім, підійшов ще один і сказав:
-А мене звати Літій. Хімічний символ - Li, атомный номер - 3.
Іще дуже багато елементів розповідали свою історію. Аж раптом, до чарівника підійшов елемент, який загубив свою адресу в таблиці і сказав:
-Вітаю вас! Я не знаю, що я за елемент. І допомогти мені знайти свій дім в таблиці, можуть лише розумні діти. Отож, мій атомний номер - 12, атомна маса - 24,312. Я відкритий англійським хіміком Гемфрі Деві у 1808 році.
Хто я такий, скажіть, мені діти?!


V. Творчий етап
5.1. Учасник надсилає конкурсну роботу на адресу:
у визначені Оргкомітетом терміни.
Конкурсну роботу учасник надсилає з електронної адреси, яка вказана ним під час реєстрації. Назва надісланого файлу – номінація, категорія, назва роботи, прізвище й ім’я учасника, електронна адреса. Наприклад:
ГЕОГРАФІЯ_ учитель_популяризатор_Країни Європи_Сергієнко_Тамара_tamara@gmail.com.
5.2. У 2020 році Учасники конкурсу вибирають формат творчої конкурсної роботи у таких категоріях: „УЧИТЕЛЬ-ПОПУЛЯРИЗАТОР”, „НАУКОВИЙ КЕРІВНИК”, „STEM-УЧИТЕЛЬ”. Учасник вибирає одну із запропонованих категорій.
5.3. Категорія „УЧИТЕЛЬ-ПОПУЛЯРИЗАТОР”:
5.3.1. Категорія передбачена для Учасників-учителів початкової школи та вчителів основ здоров’я. Учасник надсилає матеріали для газети „КОЛОСОЧОК” (4 сторінки формату А4, 14 кегль, одиничний інтервал, гарнітура TimesNewRoman) на адресу teacherkolosok@gmail.com . Тематика конкурсу у 2020 році – „Здоровий спосіб життя”. Тему газети Учасник вибирає самостійно.

Матеріали мають передбачати інтеграцію знань. Найкращі роботи учасників будуть опубліковані у газетах „КОЛОСОЧОК” у 2020 році. Переглянути газети учасників попередніх конкурсів можна за посиланням: kolosok.org.ua/avtorsky_gazety/
5.3.2. Категорія передбачена для Учасників-учителів хімії, біології, основ здоров’я, географії, фізики та астрономії. Учасник надсилає авторську науково-популярну статтю для журналу „КОЛОСОК” (до 3-х сторінок формату А4, 12 кегль, одиничний інтервал, гарнітура TimesNewRoman), яка раніше не була опублікована в інших виданнях, на адресу teacherkolosok@gmail.com . Тему статті Учасник вибирає самостійно. Найкращі статті учасників будуть опубліковані у журналі „КОЛОСОК” у 2020 році. Переглянути статті учасників попередніх конкурсів можна за посиланням: kolosok.org.ua/avtorsky_statty/


ХІМІЯ_ учитель_популяризатор_Казка.Періодична система Д. І. Менделєєва._Плясецька _Яна_plyseyskaya.yana@gmail.com

Яна Сергіївна Плясецька plyseyskaya.yana@gmail.com

Приложения07:48 (0 минут назад)
кому: Дарія

Комментариев нет:

Отправить комментарий