понедельник, 30 марта 2020 г.

30 БЕРЕЗНЯ 2020 РОКУ.

САМООСВІТНЯ РОБОТА 
ВЧИТЕЛЯ БІОЛОГІЇ ТА ХІМІЇ
ПЛЯСЕЦЬКОЇ ЯНИ СЕРГІЇВНИ

ПРОХОДЖЕННЯ ОНЛАЙН-КУРСУ
НА САЙТІ 

ЖІНКІ ТА ЧОЛОВІКИ: ГЕНДЕР ДЛЯ ВСІХ







ПРО ЦЕЙ КУРС

В українському суспільстві зарплата жінок, у середньому, на 30% менша від зарплати чоловіків! Ще й досі в Україні існує список із кількох сотень професій, заборонених для жінок! А в деяких сферах дискриміновані саме українські чоловіки!
Цікаві питання, шокуючі факти, професійні відповіді. Наш онлайн курс «Жінки та чоловіки: гендер для всіх» для небайдужих лідерів думок проєвропейської України.
Мене звати Тамара Марценюк. Цей проект розроблено на основі мого досвіду 10-річного викладання різноманітних курсів гендерної тематики в Києво-Могилянській академії, а також у навчальних закладах Німеччини, Шотландії та Швеції. Я вірю у науку і викладання задля суспільних змін. Мій академічний досвід, а також громадська діяльність надихають на викладання не тільки гендерної теорії, але й практики змін у суспільстві.
Наш курс розрахований на широку аудиторію: студенток і студентів, активісток та активістів громадянського суспільства, експерток та експертів аналітичних центрів, hr-фахівців, на всіх хто прагне розібратися у гендерних питаннях. Разом ми навчимося фахово аналізувати події та суспільні явища з гендерної точки зору, уникати дискримінацій, краще розуміти свої права і способи їх захисту. Ви також ознайомитеся з аргументами на підтримку формування суспільних політик з позиції недискримінації і гендерної рівності, які зможете ефективно використовувати в публічних дискусіях. Також для найбільш активних слухачів і слухачок ми плануємо подарунки у вигляді книжок і журналів на гендерну тематику.
Курс розділено на два рівні: 1) Базовий, що буде цікавий кожному та 2) Експертний для фахівців в гендерних питаннях. У слухачів курсу буде можливість отримати сертифікати базового або експертного рівнів.
Курс передбачає інноваційні та просто цікаві методи навчання - перегляд відео, виконання практичних завдань, участь у дискусіях. Зареєструйтеся вже зараз – навчання починаємо у жовтні!
Гостями курсу стануть відомі українські експертки та громадські діячі:
  1. Ірина Славінська, журналістка Громадського радіо та Української правди.
  2. Олена Богданова, доцентка кафедри соціології Національного університету «Києво-Могилянська академія». Має значний міжнародний досвід соціальних досліджень, зокрема в Оксфордському університеті (2001-2002), Лондонській школі економіки й політичних наук (2002), Торонтському університеті (2004-2005), Стенфордському університеті (2010). Окрім соціології релігії, до царини її фахових зацікавлень належать питання демократизації, позитивного потенціалу особистості та щастя.
  3. Ольга Веснянка, журналістка, експертка із гендерних питань і прав людини.
  4. Ростислав Семків, кандидат філологічних наук, викладач кафедри літературознавства НаУКМА, критик, директор видавництва "Смолоскип".
  5. Берлінська Марія, магістр історії (НаУКМА), керівниця Центру підтримки аеророзвідки, доброволець в зоні АТО.
  6. Чапай Артем, журналіст, письменник.
IRF
Курс «Жінки та чоловіки: гендер для всіх» виготовлено в межах "Ініціативи з розвитку аналітичних центрів в Україні", яку виконує МФ «Відродження» у партнерстві з Фондом розвитку аналітичних центрів (TTF) за фінансової підтримки посольства Швеції в Україні (SIDA). Думки та позиції викладені в цьому курсі є позицією автора та необов'язково відображають позицію уряду Швеції.

ДОВЖИНА КУРСУ

5 тижнів.
Всі матеріали курсу та можливість отримати сертифікат доступні постійно.

ВИМОГИ ДО ЗНАНЬ СТУДЕНТІВ

Жодних - лише зацікавленість темою.

ВИКЛАДАЧКА

Course Staff Image #1

Тамара Марценюк

Кандидатка соціологічних наук, доцентка кафедри соціології НаУКМА, авторка близько десяти курсів (серед яких «Вступ до ґендерних студій», «Фемінізм як соціальна теорія і суспільний рух», «Ґендер і політика», «Маскулінність і чоловічі студії», «Соціальні проблеми в Україні і світі», «Ґендер і економіка» та ін.), більше 50 наукових публікацій, серед яких англомовні статті та розділи книг, посібники і звіти досліджень.
За останні три роки викладала три англомовні авторські курси у Німеччині, читала публічні лекції (зокрема, «Гендер, нація та революція: роль жінок у протестах на ЄвроМайдані 2013-2014») та проводила дослідження у Канаді, США, Швеції, Шотландії тощо. Учасниця низки міжнародних стипендійних програм та міжнародних конференцій.
Сфера наукових інтересів – гендерна соціологія. Постійно працює гендерною експерткою у низці проектів від вітчизняних і міжнародних організацій, співпрацює із громадськими організаціями та журналістами. Постійно проводить дослідження на гендерну тематику, тренінги для журналісток, політикинь, активісток.

ПОШИРЕНІ ПИТАННЯ

Курс безкоштовний?

Курс є повністю безкоштовним. Викладачка може рекомендувати навчальну літературу, щоб Ви могли глибше вивчити ту чи іншу тему, але доступних в рамках курсу матеріалів буде достатньо для успішного його завершення. Все що Вам знадобиться,– доступ до мережі Інтернет на швидкості, достатній для перегляду відеолекцій.

Чи зможу я отримати сертифікат по завершенню цього курсу?

Так! Успішно складіть всі завдання курсу й отримайте сертифікат про його завершення за підписом викладачки!

В який час будуть проходити заняття?

Відеолекції, завдання, форум та можливість отримати сертифікат доступні в будь-який час.

Вітання, слухачки та слухачі курсу «Жінки і чоловіки: гендер для всіх»!
Дякую Вам за увагу до гендерної тематики.
Приємно знати, що дехто з Вас навіть ділиться своїми враженнями з приводу прослуханого курсу. Ось, зокрема, Альона Вишницька написала статтю «Як я отримала сертифікат експертки з гендеру», яку можна почитати за лінком. Маю надію, Вам буде цікаво порівняти власний досвід.
З нагоди Міжнародного дня боротьби жінок за свої права хотілося б нагадати про різні аспекти прав жінок. І зробити це за допомогою кіно. Принагідно рада повідомити Вам, що через місяць у видавництві "Основи" за підтримки Представництва Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні вийде моя книга "Гендер для всіх: виклик стереотипам", написана на основі лекцій із цього курсу.
Не всі матеріали курсу ми мали змогу розмістити в книжці. Зокрема, не включили перелік доречних до гендерної тематики фільмів, які я підібрала для певних лекцій, а також які Ви радили у блозі. Пропоную підбірку фільмів, які стосуються прав жінок або боротьби за забезпечення гендерної рівності.
Отже, спеціально для «Української правди. Культура».
Якщо Ви ще чогось не бачили, то гарного перегляду.
Дякую за увагу та до зустрічі на гендерних подіях,
Тамара.
  1. Тиждень 1

    1. Як користуватися цим курсом?
    2. Тема 1. Гендер і гендерна рівність (Базовий рівень).
    3. Тема 1. Гендер і гендерна рівність (Експертний рівень).
    4. Думка експертів
    5. Тема 2. Виховання та освіта (Базовий рівень).
    6. Тема 2. Виховання та освіта (Експертний рівень).
      Це останній розділ курсу, який ви відвідували.Продовжити курс 
    7. Думка експертів
  2. Тести на оцінку

    1. Тест - базовий рівень
      Тест (базовий рівень) Цей елемент курсу перевірений
    2. Тест - експертний рівень
      Тест (експертний рівень) 





Комментариев нет:

Отправить комментарий