среда, 19 августа 2020 г.

20 СЕРПНЯ  2020 РОКУ.
САМООСВІТНЯ РОБОТА ВЧИТЕЛЯ.

ОТРИМАННЯ СЕРТИФІКАТУ 
ЗА ПРОХОДЖЕННЯ 
18-19 СЕРПНЯ 2020 РОКУ
ОНЛАЙН-КУРСУ
НА САЙТІ 

Українська за 27 уроків

ЯКІСТЬ ПРОХОДЖЕННЯ 

ОНЛАЙН-КУРСУ 99%






 ПРО КУРС

Українська мова є важливим атрибутом незалежности України. Так вважає 81% громадян України за даними загальнонаціонального опитування, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва в грудні 2019 року.

Важливо підкріплювати дані діями, як наприклад, послуговуватися українською щодня - на роботі, удома та в решті побутових ситуацій. Спілкування є важливим складником нашого життя й існування самої мови. Ми розуміємо, що непросто долати мовні перешкоди та наважитися попри помилки, суржик, часом і без підтримки, говорити українською. Саме тому, використовуючи весь свій досвід роботи зі слухачами, які послуговуються російською мовою, ми розпочали розробляти онлайнові курси української мови для російськомовних українців.

До вашої уваги перший курс - елементарний рівень (А1, А2)*. Програму елементарного рівня вивчення мови розроблено так, щоб якомога ширше сприяти розвитку комунікативних можливостей слухача для ефективного використання української мови в різних життєвих ситуаціях і сферах спілкування.

Курс розроблено проєктною командою “Є-мова” та волонтерською ініціативою “Безкоштовні курси української мови” (Громадська організація “Український світ”) за підтримки Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа та партнерами, у межах першого національного конкурсу ІТ-проектів у сфері е-демократії EGAP Challenge.

*Програму підготовлено з урахуванням  Загальноєвропейських рекомендаціях із мовної освіти (Common European Framework of Reference for Languages) та Стандартизованих вимог до рівнів володіння українською мовою як іноземноою А1 - С2.

СТРУКТУРА КУРСУ

Курс складається з відеоуроків і конспектів до них, проміжних тестових вправ і загального тесту, матеріал яких відповідає елементарному рівню знань, умінь та навичок (А1, А2). Одним із складників є форум, де учасники курсу можуть спілкуватися українською.

Кожен урок передбачає опанування лексичного мінімуму з конкретної теми та однієї з граматичних тем, що може бути засвоєна на відповідному рівні.

До вашої уваги відеоуроки, творчі завдання (без оцінювання), додаткові ресурси для кращого занурення у певну тему та українськомовне середовище.

Після кожного відеоуроку є проміжний тест на кілька запитань для перевірки на розуміння матеріалу та закріплення знань, умінь та навичок.

Після проходження усіх уроків запропоновано підсумковий контрольний тест.

Перелік уроків:

Урок  1. Алфавіт. Відмінності звуків

Урок 2. Вимова голосних звуків

Урок 3. Вимова приголосних звуків

Урок 4. Знайомство, або Як тебе звати?

Урок 5. Привітання. Звертання. Етикетні формули

Урок 6. Час і період. Місяці

Урок 7. Будні та вихідні

Урок 8. Погода

Урок 9. Моя сім’я

Урок  10. Моя професія

Урок 11. Назви частин тіла

Урок 12. Вигляд. Зовнішність

Урок 13. Одяг і розмір

Урок 14. Мій дім. Квартира. Помешкання

Урок 15. Супермаркет. Продукти

Урок 16. Страви та кухня

Урок 17. Ресторан і гроші

Урок 18. Транспорт

Урок 19. Орієнтація в місті. Будівлі

Урок 20. Подорожі. Міста України

Урок 21. Основні риси характеру і прикметники

Урок 22. Хобі та дозвілля

Урок 23. Послуги (пошта, банк, бібліотека)

Урок 24. Самопочуття

Урок 25. Державні та релігійні свята в Україні

Урок 26. Природа України

Урок 27. Усе про навчання

 

ДЛЯ КОГО ЦЕЙ КУРС?

Курс розрахований на широке коло слухачів, які послуговуються на роботі чи вдома російською мовою, проте хочуть удосконалити рівень побутового українського мовлення. Такий онлайновий формат вивчення української мови зручний для українців Донецької та Луганської областей, АР Крим. Також навчання стане у нагоді для вступників до вишів України, які прагнуть покращити навички розмовної української мови.

 

ЧОМУ ВИ НАВЧИТЕСЯ?

Долатимете мовний бар’єр, розберетеся з особливостями вимови українських звуків, заповните лексичні, граматичні прогалини та розвинете навички базового спілкування українською мовою в прогнозованих стандартних ситуаціях.

Пориньте у світ української мови разом із викладачами проєкту “Є-мова”.

 

ПРО ПРОЄКТ “Є-МОВА”

Перша онлайнова платформа з вивчення української мови з наголосом на живе розмовне спілкування. Це забезпечує комплексний підхід до вивчення української мови за допомогою практичних занять, навчальних матеріалів і відео, тестової перевірки знань, моніторингу успішності, атестації (сертифікації) знань.

 

ВИКЛАДАЧКИ КУРСУ

Яна Сабляш. Філологиня, копірайтерка, викладачка проєкту “Є-Мова” та співавторка програми. Три роки волонтерка всеукраїнського проєкту “Безкоштовні курси української мови”. Магістр, закінчила Інститут філології КНУ Тараса Шевченка за спеціальністю «Українська мова та література; англійська мова» (перекладачка, науковиця).  Викладачка української мови як іноземної в University of Washington (Сіетл) у рамках програми Fulbright Foreign Language Teaching Assistant 2019-2020. 

Віра Шелудько. Філологиня, соціолінгвістка, літературний редактор, координаторка проєкту “Є-мова” та співавторка програми. Була два роки викладачкою-волонтеркою проєкту “Безкоштовні курси української мови”, а також навчала української мови як іноземної в Ukrainian Language and Culture School при Українському католицькому університеті. Закінчила Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка. В Інституті української мови НАН України підготувала та захистила дисертацію «Мовна особистість сучасного українського державного службовця у професійному дискурсі», здобула науковий ступінь PhD (зі спеціальності українська мова).

Ольга Андрусенко. Мовний коуч, викладачка української мови, редакторка освітніх видань, психологиня. Мовна експертка та викладачка проєкту “Є-мова”, співавторка програми. Координаторка та викладачка всеукраїнського проєкту “Безкоштовні курси української мови в Києві”. Менеджерка розвитку лідерства, тьюторка програми “Навчай для України”. Закінчила кілька вищих навчальних закладів: Криворізький державний педагогічний університет, ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький педагогічний університет імені Григорія Сковороди», в яких здобула ступінь магістра (українська філологія) та здобула другу вищу освіту в  Інституті підготовки кадрів Державного центру зайнятості (психологія праці та управління)

Олександра П’ятіна. Викладачка української мови. Викладачка та мовна експертка проєкту “Є-мова”, співавторка програми. Волонтерка всеукраїнського проєкту “Безкоштовні курси української мови”, авторка і редакторка корпоративного журналу. Закінчила філологічний факультет Житомирського державного університету імені Івана Франка. Аспірантка кафедри державної політики та управління політичними процесами Національної академії державного управління при Президентові України.

 

КОМАНДА ПРОЄКТУ “Є-МОВА”

Анастасія Розлуцька,

керівниця ГО "Український світ". Волонтерка, координаторка проєкту "Безкоштовні курси української мови".

Христина Сударенко,

координаторка та волонтерка мовних проєктів.

Євгенія Онищенко та Оксана Аті,

дизайнерки, вололонтерки мовних проєктів

ПОШИРЕНІ ЗАПИТАННЯ

Курс безкоштовний?

Курс є повністю безкоштовним. Викладач може рекомендувати навчальну літературу, щоб ви могли глибше вивчити ту чи іншу тему, але доступних в рамках курсу матеріалів буде достатньо для успішного його завершення. Все що вам знадобиться,– доступ до мережі Інтернет на швидкості, достатній для перегляду відеолекцій.

Якою мовою відбувається навчання?

Курс повністю українською мовою, що сприяє повному зануренню в українськомовний світ

Чи зможу я отримати сертифікат після завершення цього курсу?

Так! Успішно складіть всі завдання курсу й отримайте сертифікат про його завершення.

Коли будуть проходити заняття?

Відеолекції, завдання, форум і можливість отримати сертифікат доступні в будь-який час.





https://courses.prometheus.org.ua:18090/downloads/3e44eb86b805499ca7bb2dddf935d5a1/Certificate.pdf


Комментариев нет:

Отправить комментарий