пятница, 26 августа 2016 г.

27 СЕРПНЯ 1955 РОКУ У Великобританії вийшов у світ перший примірник «Книги рекордів Гіннеса»

27 СЕРПНЯ 1955 РОКУ

У Великобританії вийшов у світ перший примірник «Книги рекордів Гіннеса»


Емблема "Книги рекордів Гіннеса" 


Історія «Книги рекордів Гіннеса» почалася в 1951 році. На одній великосвітської англійської вечірці виник жартівливий суперечка про те, яка з європейських пташок літає швидше за всіх: золота сивка або шотландська куріпка. Один з учасників цієї суперечки, сер Х'ю Бівер, повернувшись додому, раптом вирішив зібрати інформацію про всяких нестандартних рекорди, типу змагань по швидкості пташиних польотів і видати про це книжку. 

Її вирішено було назвати «Гіннес», на честь стародавнього родового імені сімейства сера Х'ю. Для підготовки видання в Лондоні було створено особливе агентство, реєструвати різноманітні цікаві досягнення. Робота над книгою була доручена власникам одного з інформаційних агентств — братам Норрісу і Россу Макуіртерам. У процесі збору інформації, були розглянуті численні факти про безліч рекордів і зібрані свідчення авторитетних експертів, з приводу їх автентичності. В результаті 27 серпня 1955 перший тираж «Гіннеса» об'ємом 198 сторінок побачив світ. 

«Книгою рекордів Гіннеса» стали називатися наступні випуски цього видання. Перша «Книга» відразу стала одним з бестселерів року. На наступне Різдво вона вже очолила список британських бестселерів. З тих пір це довідкове видання щорічно фіксує відомості про видатні досягнення, унікальних явищах і курйози в природі і людському суспільстві. Так, наприклад, 27 серпня 1994 гіннесовскіе експерти зафіксували рекордну дальність плювка вишневою кісточкою — 28,98 м, виконаного якимсь Хорстом Ортман в місті Лангенталь (Німеччина). 

Сьогодні «Книга рекордів Гіннеса», видавана щорічно накладом понад 80 мільйонів примірників на 40 мовах, продається в більш ніж 100 країнах світу. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий