понедельник, 9 мая 2016 г.

8 ТРАВНЯ 2016 РОКУ - День матері в Україні.

8 ТРАВНЯ.

День матері в Україні.


На 2016 рік держава підготувала пакет допомоги матерям України, який виражається у виплатах при народженні дитини, допомоги одиноким матерям і матерям-героїням.
Так, в 2016 році розмір виплати при народженні дитини становитиме 41,280 тис. грн. З них 10,320 тис. грн – разова допомога, відразу після народження. Решта суми виплачується протягом трьох років в розмірі 860 грн щомісяця.
Як відомо, День матері є офіційним святом в Україні з 1999 року, який відзначається у кожну другу неділю травня, як і в 24 країнах світу. У 2016 році цей день випав на 8 травня.
Більш детально дивіться на графічному матеріалі нижче:
В 2016 році розмір виплати при народженні дитини становитиме 41,280 тис. грн. З них 10,320 тис. грн – разова допомога.

Найцінніша ніжність і тепло, що їх відчуває мама, торкаючись до чубчика свого немовляти, безумовна її жертовність, коли ладна життя віддати за свою дитину, нескінченна материнська любов, що зігріває нас усе життя. Мама єдина людина на землі, яка ніколи тебе не зрадить – ні за яких обставин. Та чи можна взагалі передати словами почуття, що їх відчуває мати? Чи можна осягнути розумом її вчинки, які вона ладна зробити заради своєї дитини? Ні, адже розуму не підвладне те, що йде з материнського серця..!
…Ще в Давньому Римі влаштовували язичницькі ритуальні містерії, що мали на меті уславлення Великої Матері, богині Геї, що була матір’ю всіх богів. А вже за християнських часів у XV столітті на території Англії в четверту неділю Великого посту відзначалася Материнська неділя. Цього дня англійці вшановували матерів і вагітних жінок. Дорослі намагалися цього дня навідати своїх матусь, а діти дарували їм символічні подарунки. Обов’язковим вважалося подарувати своїй неньці букетик весняних первоцвітів.
У 1872 році відома американська пацифістка Джулія Уорд Хоув запропонувала відзначати День Матері як день єдності матерів у боротьбі за мир в усьому світі. Але на той час ця ідея не знайшла підпримки ні в США, ні в інших країнах. Деінде люди продовжували святкувати Материнську неділю, але широкого розповсюдження це свято не набуло.
Лише 1907 року американка Анна Джарвіс із Філадельфії виступила з ініціативою вшанування матерів у пам’ять про свою матусю. Тож саме завдяки Анні Джарвіс у 1914 році президент США Вудро Вільсон оголосив другу неділю травня національним святом ушанування всіх американських матерів, яке з часом і стало міжнародним. Наслідуючи Сполучені штати, другу неділю травня оголосили святом Матері 23 країни, і ще 30 відзначають в інші дні. В Україні День Матері вперше відсвяткували на Галичині з ініціативи Союзу українок у 1929 році. На відміну від 8 Березня, коли вітають абсолютно всіх представниць прекрасної статі, у День Матері вшановують виключно матусь і вагітних жінок.
У США і Австралії в День Матері до одягу приколюють квіти гвоздики. Колір бутона має особливе значення, адже кольорові квіти приколюють люди, чиї матері живі, а білі- ті, що свою матусю втратили. В наші дні День Матері святкують майже у всьому світі. Та й, зрозуміло, бо від того, наскільки в країні шанують жінку, яка народжує і виховує дітей, можна визначити рівень культури і благополуччя цієї держави!
Тож дякуємо вам, любі наші матусі за материнську ласку і неосяжну любов, за недоспані ночі та щоденні хвилювання, за все те, що неможливо оцінити і вповні віддячити. 
НИЗЬКИЙ ВАМ УКЛІН!


Комментариев нет:

Отправить комментарий