суббота, 16 апреля 2016 г.

16 квітня (третя субота квітня) – Всеукраїнський день довкілля

16 квітня 

(третя субота квітня) 

– 

Всеукраїнський день довкілля.



Довідка.

День довкілля відзначається у нашій державі з 1998 р. згідно Указу Президента України «Про День довкілля» та на підтримку ініціативи Міністерства екології та природних ресурсів України та громадських природоохоронних організацій.

 

Головна мета свята — це підвищення рівня свідомості українців в питаннях, що стосуються збереження безпеки навколишнього середовища.

Щороку в третю суботу квітня відзначаєтьсяУкраїнський день довкілля. Це свято з'явилося завдяки підписанню спеціального президентського указу в 1999 році.
В принципі, поява цього свята пов'язана не з подіями в самій Україні, а з проведенням Стокгольмської конференції. Саме на річницю цієї події і була призначена дата свята. Конференція, що відбулася в Стокгольмі, зіграла вирішальну роль в глобальному екологічному русі.
Український день довкілля організовується спеціальним комітетом, який займається підготовкою тематичних заходів, пов'язаних з висадкою рослин в лісах і парках, прибиранням паркових територій, плануванням скверів, газонів, клумб в населених пунктах, ліквідацією стихійних звалищ в громадських місцях, місцях відпочинку і дозвілля.
Зазвичай всі ці заходи широко висвітлюються у пресі, оскільки головна мета свята — підвищення рівня свідомості українців в питаннях, що стосуються збереження безпеки навколишнього середовища.









Комментариев нет:

Отправить комментарий