воскресенье, 31 июля 2016 г.

2 СЕРПНЯ - День повітряно-десантних військ ( День ВДВ )

2 СЕРПНЯ - День повітряно-десантних військ ( День ВДВ )

Повітряно-десантні війська — «крилата піхота», « блакитні берети»- якими тільки епітетами не нагороджували гвардійців-десантників, але завжди, в усі часи і при будь-яких обставинах незмінно залишалися сила, мужність і надійність людей, що живуть за принципом:«Ніхто, крім нас!».

Історія Повітряно-десантних військ (ВДВ) бере свій початок 2 серпня 1930 року — тоді на навчаннях Військово-повітряних сил Московського військового округу під Воронежем було десантуватися на парашутах підрозділ десантників у складі 12 осіб. Цей експеримент дозволив військовим теоретикам побачити перспективу переваги парашутно-десантних частин, їх величезні можливості, пов'язані зі швидким охопленням противника по повітрю. З цього часу і відзначається День десантника.

Вже на початку 1933 року в Білоруському, Українському, Московському і Приволзькому військових округах були сформовані авіаційні батальйони особливого призначення. До літа 1941 року закінчилося укомплектування особовим складом п'яти повітряно-десантних корпусів чисельністю 10 тисяч чоловік кожен. Десантники завжди були на передовій в боях Великої Вітчизняної війни.
Прапор ВДВ НД РоссііВоздушно-десантні війська вписали чимало яскравих сторінок в історію збройних сил. Їх доблесть і відвага, безмежна відданість Батьківщині навічно овіяні невмирущою славою. І сьогодні воїни-десантники викликають повагу і захоплення, як у ветеранів, так і у молодих людей, які готуються до служби в армії.

Вони там, де найбільш небезпечно, де потрібні висока бойова виучка і відмінна фізична підготовка, самопожертва і відвага. «Блакитні берети» завжди на передовому рубежі — будь то миротворча місія або участь в антитерористичній операції.

Сьогодні відзначають свій славний свято десантники Росії, України та Білорусі. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий