четверг, 21 ноября 2013 г.

КЛАСНЕ КЕРІВНИЦТВО. БЕСІДА. У День Землі люди зізнаються у своїй любові до неї



У День Землі люди зізнаються у своїй любові до неї
22 квітня відбудеться Міжнародний екологічний фестиваль «День Землі», який щорічно відзначається в 147 країнах. День Землі –  це, насамперед, день об'єднання людей для охорони оточуючої природи, нагадування про те, що планета, яка дарувала нам життя, унікальна й має потребу в турботі і захисті. Ця проблема не має територіальних кордонів та мовних бар’єрів.

У багатьох містах України в рамках фестивалю заплановані як заходи «прямої дії» – очищення акваторій малих рік і водойм, прибирання територій, так і проведення ярмарок екологічних продуктів, виставок плакатів екологічної тематики, екологічних конкурсів із призами й подарунками, а також святкових концертів.

У День Землі в різних країнах за традицією звучить Дзвін Миру, закликаючи людей Землі відчути всепланетну спільність і докласти зусиль для захисту миру на планеті й збереження краси нашого спільного будинку. Дзвін Миру – символ спокою, мирного життя й дружби, вічного братерства й солідарності народів. І в той же час – це заклик до дії в ім'я збереження миру й життя на Землі, збереження Людини і Культури.

Перший Дзвін Миру був встановлений у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку в 1954 р. Він відлитий з монет, які пожертвували діти всіх континентів, і є символом глобальної солідарності людей Землі. У нього також вплавлені ордена й медалі, інші почесні відзнаки людей багатьох країн. Напис на Дзвоні говорить: «Хай буде спільний мир в усім світі».

У Міжнародний День Землі екологічні й Зелені організації закликають просувати використання інноваційних, екологічно чистих й енергоефективних технологій; впроваджувати енергетичні стратегії, засновані на використанні місцевих відновлюваних джерелах енергії; забезпечити фінансові стимули для прискорення розвитку «зеленої енергетики». З огляду на глобальні ризики й виклики XXI століття, вони закликають світових лідерів розвивати відповідні національні стратегії, спрямовані на вирішення проблем, від яких залежить життя нинішніх і майбутніх поколінь.

Щороку даний захід має свою особливість, родзинку. Цього разу американське космічне агентство NASA 18, 21 і 22 квітня проводить трансляцію видів нашої планети з космосу. Це перший випадок, коли будь-який бажаючий може побачити Землю такою, як її спостерігають астронавти, і як знімають камери космічних апаратів. Причому, якщо 18 квітня ролик ішов без звуку, то в понеділок і у вівторок його будуть супроводжувати коментарі Джастіна Уїлкінсона з Космічного центра імені Джонсона в Х'юстоні.


Комментариев нет:

Отправить комментарий