пятница, 22 ноября 2013 г.

КЛАСНЕ КЕРІВНИЦТВО. ІНФОРМАЦІЙНА ХВИЛИНКА. 28 квітня Всесвітній день охорони праці



28 квітня  Всесвітній день охорони праці

Інформаційна хвилинка

Міжнародна організація праці (МОП) оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці з тим, щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, а також до того, яким чином створення і просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці. Вперше воно було проголошено в 2003 році.
Ідея проведення Усесвітнього дня охорони праці бере почало від Дня пам'яті загиблих працівників, вперше проведеного американськими і канадськими трудящими в 1989 році на згадку про працівників, загиблих і постраждалих на роботі.
Цього дня більш ніж в ста країнах світу проводяться заходи, направлені на залучення уваги громадськості до нерозв’язаних проблем охорони праці.
Як відзначають в міністерстві охорони здоров'я і соціального розвитку РФ останніми роками «ці акції викликають все більший інтерес і підтримку з боку керівників і працівників промислових підприємств і фірм Россії».
По оцінках МОП:
Кожний день в світі в середньому близько 5000 чоловік вмирають в результаті нещасних випадків і захворюваності на виробництві сумарно досягаючи за рік від 2 до 2,3 мільйонів випадків виробничо обумовленої смертності. З цього числа близько 350 000 випадків складають нещасні випадки із смертельним результатом і близько 1,7-2 мільйонів смертей, викликаних захворюваннями, які пов’язані з роботою.
Крім цього, щорік працівники страждають приблизно від 270 мільйонів нещасних випадків на виробництві, які ведуть до відсутності на робочому місці протягом більше 3 днів, і близько 160 мільйонів випадків хвороб без смертельного результату.

Комментариев нет:

Отправить комментарий