пятница, 22 ноября 2013 г.

КЛАСНЕ КЕРІВНИЦТВО. ІНФОРМАЦІЙНА ХВИЛИНКА. День Європи



                                  День Європи
                                     Інформаційна хвилинка
Відповідно до Указу Президента України "Про День Європи" від 19 квітня 2003 року в Україні встановлюється День Європи, який відзначається щорічно у третю суботу травня. Його мета – привернути увагу до цінностей, на яких базується Європейський Союз: демократії, повазі прав людини, ринковій економіці. 

День Європи — це свято Європейського Союзу, що відзначається як День Шумана, на ім’я міністра закордонних справ Франції Робера Шумана який 9 травня 1950 року звернувся до лідерів європейських країн із пропозицією почати процес об’єднання Європи.

Це день, коли всі європейці вшановують загальні цінності: волю слова, демократію, незалежність, рівність. У День Європи Європейський Союз виходить на вулиці України, щоб разом з українцями показати, що Україна — частина Європи.

День Європи для України і її жителів це особливе свято. І справа тут не в тому, що географічно Україна є центром Європи. Скоріш за все день Європи в Україні важливий завдяки прагненню нашої держави стати повноправним членом Європейської спільноти.

У 2005 році у ролі міст-партнерів Днів Європи виступили м. Київ, м. Одеса і м. Донецьк.

У кожному з цих міст були розгорнуті так називані «Європейські містечка», що відвідали тисячі городян, і які з’явилися яскравою презентацією різноманітних національних культур ЄС, з наочною демонстрацією артистичних, кулінарних і інших талантів європейців.

На центральній вулиці м. Києва — Хрещатику почалась діяльність «Європейського містечка». Посольства держав Європейського Союзу в спеціальних наметах презентували свої країни — політичну систему, культуру, музику і тут же можна було спробувати блюда національної кухні. Також, кияни і гості міста мали можливість відвідати європейську язикову школу, де їх навчали основним фразам на іноземних мовах, а також взяти участь у публічних дебатах з фахівцями і дипломатами.

У всіх присутніх на Хрещатику була можливість випити чеського пива, послухати ірландську джигу, оцінити аромат віденського кава і запросто наступити на ногу іноземцеві:)

Широка громадськість України – від школярів та молоді до фахівців вузької спеціалізації – все більше потребує вільного доступу до джерел інформації про ЄС та його функціонування. Такий доступ покликаний сприяти розширенню партнерства між Україною та ЄС.

Для дітей проводять конкурс малюнка. Крім того, змонтовано штучне футбольне поле розміром 25 на15 м, де проходять 30-хвилинні матчі серед різних команд.
Цього дня давайте побажаємо собі терпіння та рішучості у справі становлення України в якості дійсно Європейської держави!

Комментариев нет:

Отправить комментарий